Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de beoordelingsfase van het Viridi Air Partnership?

Dat hangt van de organisatie af die de bewijsstukken aanlevert. Viridi Air heeft ongeveer 1 volle werkweek nodig voor analyse en beoordeling.

Wie controleert en houdt toezicht op het toekennen van het Viridi Air Partnership?

Alle bewijsstukken worden aangeleverd en online geplaatst. Alles is dus transparant en 100% controleerbaar voor geïnteresseerden.

Hoe lang geldt het Viridi Air Partnership?

Beide gelden een voor een periode van 1 jaar (12 maanden).

Kan het Viridi Air Partnership zonder promotie worden geleverd?

Het is mogelijk om af te zien van het stukje promotie maar er wordt altijd een groene filter geplaatst voor ieder afgeleverd Partnership.

Mag ik een sticker van het Schone Lucht-label van Viridi Air op onze producten plakken?

Organisaties die het Schone Lucht-beeldmerk hebben gekregen voor een product mogen er een sticker van laten afdrukken en die op de producten plakken.

Kan ik méér dan de aangeboden promotie aanvragen?

In ieder Viridi Air Partnership is promotie inbegrepen. Indien er meer promotie is gewenst zullen extra kosten worden gerekend. Neem hiervoor contact op met Viridi Air.

Wat gebeurt er met de groene filters als het Viridi Air Partnership wordt beëindigd?

Als niet meer wordt voldaan aan de beoordelingscriteria vervalt het Viridi Air Partnership. De bomen zullen niet gekapt worden, uitsluitend indien ze ziek zijn of er uitdunning vereist is.

Hoe lang blijft een geplante boom staan? Wordt er gekapt?

Minimaal 30-50 jaar. Er wordt gedurende die termijn niet gekapt, behalve als er zieke bomen zijn of uitdunning vereist is.

Wat als een boom ziek wordt?

Om ziektes te voorkomen streeft Viridi Air naar filterprojecten met een mix van verschillende type naald- en loofbomen. Mono culturen zijn te risicovol. Als een boom ziek wordt of afsterft (het blijft natuur!) dan wordt daarvoor in de plaats op dezelfde of een andere locatie een nieuwe boom geplant. Bij bepaalde ziektes moeten meerdere bomen ter preventie ook gekapt worden.

Krijgen wij subsidies of fiscaal voordeel?

Momenteel kunnen bedrijven géén subsidie krijgen of een fiscaal voordeel voor het planten van luchtzuiverende bomen. Viridi Air probeert via de overheid hier in de toekomst wel ruimte voor te krijgen.

Welke bomen plant Viridi Air

Viridi Air plant een mix van naald- en loofbomen. Als naaldboom wordt bijvoorbeeld een conifeer of grove den geplant en als loofboom de esdoorn, vogelkers of berk.

Op wat voor gronden staan de filterprojecten?

Viridi Air werkt samen met private en publieke grondeigenaren. Omdat het type filterproject dusdanig uniek en afwijkend is kan niet worden samengewerkt met traditionele bosbouwers/overheid.