Wie is Viridi Air

Viridi Air komt uit het Latijns en betekent: Groene Lucht. Op een groene duurzame manier bijdragen aan schone lucht door Viridi Air unieke bomen te laten planten die fijnstof uit de buitenlucht filteren.

Dat bomen CO2 kunnen filteren is al jaren bekend. Dat juist bepaalde boomsoorten ook vervuiling (fijnstof, ozon, NO2) uit de lucht filteren is nieuw. Er moet wel rekening worden gehouden met:

  • De juiste selectie van bomen: alléén bomen waarvan we weten (obv wetenschappelijk onderzoek) die bovengemiddeld goed de buitenlucht zuiveren.
  • De wijze van planten: in smalle stroken en zeker niet als bosgebied
  • De locatie: op uitsluitend vruchtbare bodem en alléén in winderige gebieden.

Door diverse landbouw universiteiten is wereldwijd al veel onderzoek gedaan naar deze filtertechniek. Een volwassen luchtzuiverende boom filtert ongeveer 1,5kg fijnstof, 22kg CO2, 500g ozon en 200g NO2 (stikstof). Eigenlijk zijn het een soort natuurlijk groene filters.

Onze ambitie

Onze ambitie is om de wereld gezonder en schoner te maken en tegelijkertijd ook groener! Wees innovatief en doe mee! Draag direct bij aan minder luchtvervuiling en méér vergroening.

Toelatingscriteria

Bedrijven die mee willen doen aan deze unieke manier van luchtzuiverende bomen planten worden Viridi Air Partner. Hiervoor is het wel vereist om te voldoen aan onze toelatingscriteria. Wij willen namelijk graag dat bedrijven eerst zelf aan de slag gaan voor gezondheid en milieu. Samen bereiken we meer. Voldoen aan deze criteria kan met een duurzaam bedrijfsbeleid/product/dienst of met producten/diensten die direct of indirect bijdragen aan schone lucht.

Extra inbegrepen in het Viridi Air Partnership

Binnen het partnership zit meer inbegrepen zoals het Schone Lucht-certificaat©, Schone Lucht-label en marketing exposure.

Alleen door samen concreet te handelen maken we de wereld schoner en gezonder. Voor gezondheid en klimaat. Schone lucht. Natuurlijk voor elkaar!

schone lucht-beeldmerk
Het Schone Lucht-label