Wie is Viridi Air

Ons doel is om zoveel mogelijk bedrijven in beweging te krijgen om bij te dragen aan schone lucht. Uitblinken door vooruit te lopen op regels vanuit de overheid inzake de luchtkwaliteit. Die bedrijven,…..daar werken wij graag mee samen in een Viridi Air Partnership. Schone binnenlucht en/of minder uitstoot in de buitenlucht voor personeel, klanten of maatschappij.

Schone lucht. Voor gezondheid en klimaat. Natuurlijk voor elkaar!

Om dat te bereiken zijn we enerzijds regelmatig in gesprek met overheden, wetenschap, brancheorganisaties en lobbygroepen voor meer bewustwording, investeringsbereidheid en regelgeving inzake binnen- en buitenlucht.

Anderzijds plant Viridi Air namens bedrijven* luchtzuiverende filterstroken bestaande uit unieke boom-/haagsoorten en creëert hiermee schone lucht. Bovendien is het goed voor het klimaat.

* LET OP: Uitsluitend bedrijven die met een product, dienst of bewust bedrijfsbeleid (aantoonbaar) bijdragen aan schone binnenlucht en/of minder uitstoot in de buitenlucht kunnen meedoen met onze buitenfilterprojecten. Dit wordt door ons altijd vooraf beoordeeld.

Eind 2019 is Schone Lucht Storyteller, -blogger (Jan-Joris van de Riet) begonnen met de succesvolle startup Viridi Air. Jan-Joris van de Riet is zelf ruim 15 jaar actief in luchtreiniging en ventilatie. Sinds mei 2020 is gestart met het zoeken van partners: bedrijven die schone lucht, vergroening en duurzaamheid omarmen.

Door het planten van luchtzuiverende filterstroken bestaande uit unieke boom-/haagsoorten wordt naast CO2 juist veel fijnstof, ozon, NOx en ammoniak uit de lucht gefilterd. De aanplantwijze is niet zoals een traditioneel bosgebied maar in stroken/lanen. Door deze bomen in een buitengebied te planten, waar ook veel wind staat, worden grote hoeveelheden luchtverontreiniging uit de buitenlucht gefilterd. Minder vervuiling in de buitenlucht betekent minder vervuiling in de binnenlucht. Biodiversiteit, het planten van verschillende boom-/haagsoorten is belangrijk voor het gezond en toekomstbestendig maken van de bomen.

Bedrijven bepalen zelf hoeveel ze gaan planten maar steeds vaker krijgen we de vraag om dit in combinatie te doen met de eigen business: voor ieder verkocht product/dienst een luchtzuiverende boom/haag te planten. Extra voordelen die zij ontvangen:

 • Erkenning: extern bewijs dat het bedrijf bijdraagt aan schone lucht met een product, dienst of bedrijfsbeleid en deelneemt aan het planten van luchtzuiverende filterstroken bestaande uit unieke boom-/haagsoorten (Schone Lucht-certificaat© en Schone Lucht-label):
  • Schone Lucht-certificaat©
  • Schone Lucht-label
 • Marketing exposure/promotie
  • Exposure op social media – Viridi Air deelt via de Schone Lucht Storyteller een bijdrage van jullie bedrijf, product of dienstverlening
  • Gratis lidmaatschap Online Viridi Air Netwerkclub
  • Via www.viridiair.nl

Inmiddels zijn er steeds meer bedrijven die aansluiten bij Viridi Air omdat ze schone lucht belangrijk vinden voor personeel, klanten of de maatschappij. Het creëren van gezonde lucht is sinds 2020 in populariteit toegenomen.

Alleen door samen concreet te handelen maken we de lucht schoner en gezonder. Schone lucht. Voor gezondheid en klimaat. Natuurlijk voor elkaar!

Als iedereen een klein stapje zet voor schone lucht, maken we samen een grote sprong naar gezonde lucht!

schone lucht-beeldmerk
Het Schone Lucht-label